fredag 10. august 2012

Africa Trek part 1

Jeg har nå hørt "Africa Trek - part 1" av Aleksandre og Sonia Poussin på lydbok. Med den dukket min egen indre diskusjon "for eller mot lydbok" opp igjen. Jeg er vel i bunn og grunn mest glad i å lese selv, men med stadige ting å gjøre og mye farting er det kjekt å "lese" bøker på veien. Her er lydbok et godt alternativ, ettersom jeg sykler  over alt.

Problemene jeg hadde med denne lydboka var:
1) Jeg visste ikke at det var 2 deler da jeg begynte, så jeg var lei og dritskuffa da turen plutselig sluttet i Nairobi med en epilog om hva som følger i neste bok. (Man skal altså alltid, alltid lese det med liten/mindre/utydelig skrift!)
2) mannen, som tydeligvis har fortellerstemmen i boka, bruker fryktelig mye tid på å rose kona si med jevne mellomrom. Dette blir ekstra slitsomt i opplest form,da oppleseren drar i gang med "Nattønsket"-stemme. Det blir hakket for klissete, særlig på morran på vei til jobb
3) både mann og kone står som forfatter, men jeg føler jeg bare får hans side. Hva er greia med det? (ikke et rent lydbok problem)

Ellers syns jeg historien bak boka er bra. Det er spennende med et ektepar som bestemmer seg for å gå til fots fra Sør-Afrika og hele veien til Jerusalem. Jeg liker skildringene av møtene langs veien, som for eksempel kapittelet "Little God ..."

Dessverre blir jeg fort lei refleksjonene i boka, da de gjerne gjentar seg selv. Oppleserstemmen går meg også tidvis på nervene, noe som er det skumleste med lydbøker. Man må virkelig like den som leser det for at det skal bli bra. 

Så nå sliter jeg, syns jeg konseptet er spennende nok til å gå igjennom part 2?

Tror i såfall det blir som bok...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Har vi møttes før? Fortell meg hvem du er da vel;)