mandag 1. oktober 2012

Shit happens

En bokomtale:

Shit happens - om meningen med livet av Jarle Rasmussen og Jon Severud

Om å vandre utenfor stien og ut på viddene.

Dette er en bok som der hensikten er tankesprangene, avstikkerne og omveiene rundt poengene er selve poenget. Hensikten til boka virker å være å få leseren til å tenke seg om, la tankene flyte og tillate avveier i en verden der fokuset er på effektivitet og måloppnåelse.

Det funker. I hvertfall for meg. Jeg liker den smått anekdotiske måten filosoferingen drives fremover. Særlig fordi det er to forfatterstemmer ved inn i en, funker dette godt.

Det er en bok man fint kan lese litt og litt av gangen i. Hensikten er vel nettopp at den skal leses i små doser, slik at tankene får tid til å vandre på egenhånd i mellom. Ypperlig for små hverdagsfilosofer og studenter på jakt etter leselyst etter tøffe eksamensperioder.

Det er alltid noe man kan. Naboen har en liten drittunge. Av og til kommer han opp bakken mens jeg sitter på terrassen og prøver å finne roen med en bok "Jeg kan lage tigerlyd!" Da gjelder det å virke akkurat så mye interessert at han ikke føler seg avvist og akkurat så lite interessert at han ikke føler seg fristet til å bli. Men så får man selvfølgelig dårlig samvittighet. Gutten er egentlig ganske søt, særlig når han skal lage tigerlyd.
Kos deg med denne boka du også, om du har en indre hobbyfilosof eller bare er glad i å la tankene vandre nå og da.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Har vi møttes før? Fortell meg hvem du er da vel;)