tirsdag 18. juni 2013

Pågående leseprosjekter

Jeg er en litt ratsløs leser, eller jeg har en tendens til å begynne på flere bøker samtidig. Også fullføre litt sånn etter lyst. Grunnen til at jeg begynte med det var at jeg begynte å lese mer sakprosa, i tillegg til skjønnlitteratur - på både norsk og engelsk. Altså en norsk, en engelsk og en sakprosa kunne jeg jo starte på en gang og variere etter behov. Nå har det hele forviklet seg inn til en kanskje litt dårlig vane, og jeg har flere bøker på gang, der jeg har lest kanskje ett kapittel.

Disse holder jeg på med nå:

Evighetsprosjektet - Moby Dick av Herman Melville

"Moby-Dick, or, The whale" av Herman Melville         Denne boka har jeg holdt på med en god stund. Den er tykk som en bibel, med like tynne sider og lange beskrivelser som gjør den ganske tung å lese. Jeg håper at i år blir året jeg fullfører, eventuelt bestemmer meg for å drite i hele prosjekt "lese Moby Dick". Kanskje trikset blir å nå neste hundresider (har lest over 200, knekker jeg koden på 300 sider tro?).

Leses etter påvirkning fra distraksjonen (som forsåvidt omtales såvidt på min andre blogg soringifinnmark.blogspot.no). Helt klart mer i min gate rent sjanger messig, jeg forsvinner lett inn i sci-fi verden, så denne tenker jeg vil gjøre seg fint i sommer. Gleder meg til å fortsette, og jeg har såvidt begynt. Lovende start.


Denne bare skrek til meg på flyplassen på vei hjem fra Lisboa. Jeg hadde lest ut alle bøkene jeg hadde med, og hadde over 3 timer igjen med fly og flyplass. Ny bok var en nødvendighet og engelsk seksjonen på Gardermoen er til å få vann i munnen av. Jeg hadde sikkert klart å fylle en koffert, men matematikken fikk duge denne gangen."Mathematics of Life - Unlocking the Secrets of Existence" av Ian Stewart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Har vi møttes før? Fortell meg hvem du er da vel;)