torsdag 6. mars 2014

Ville jeg vært en Twistrose?

Jeg har alltid vært en fantasy og sci-fi leser, den typen bøker har jeg fortært fra barndommen og hele veien gjennom utdanningssystemet. Det gleder meg derfor at det kommer flere og flere norske bøker på banen i denne sjangeren, og at de blåser fans av banen. Nå har jeg kun lest omtaler av Song for Eirabu (hvor begge bøker står i bokhylla hos min kommende samboer, gjett hva jeg skal gjøre snart!) og Odins barn, men om de fenger meg på samme måte som Twistrose vil jeg være solgt til norsk fantasy.

Du kan lese mer om Eirabu her, og fra forfatteren selv her, eller hos Ida Jackson
Nysgjerrig på Odins barn og Ravneringene-serien, les disse omtalene: VG, hos Elin som skriver bloggen Av en annen verden, og hos Karin bak Hysj!Lesing pågår"The Twistrose Key" av Tone Almhjell
(omslagsbildet er hentet fra amazon.co.uk via bokelskere)

The Twistrose Key skapte omtale da den ble plukket opp av et amerikansk forlag først, (se Dagbladets artikkel her), derfor valgte jeg å lese den på engelsk. Vel, dét og at kjæresten tok den med seg på engelsk da han kjøpte den. I boka møter vi Lindelin som får tilgang til en nøkkel inn til en magisk verden der alle dyr som en gang har vært elsket av et barn havner etter at de er døde. Det er en slik verden jeg som barn ønsket meg for mine kjæledyr, og beskrivelsene til Tone Almhjell er rett og slett herlige. Sylveros, som verdenen heter er i nød, og det er opp til Lin og hennes Rufus å redde dagen.

Det blir et fantastisk eventyr, og selv en som har lest mye liknende litteratur blir revet med. Jeg vil sammenlikne plottoppbygningen noe med både Narnia-bøkene og Den mørke materien, men det hindrer den ikke på noe vis. I tillegg er beskrivelsene til Tone forfriskende og fengende, på et tidspunkt i boka vil jeg garantere at du vil få utrolig lyst på vafler.

Anbefales særlig til voksne som er skeptisk til sjangeren, men også til voksne som vil ha en fin leseopplevelse gjerne sammen barna. Dessuten vil jeg si at det er den perfekte gave til et barn i 10-13 års alderen som elsker dyr og har en kjærlighet til magiske verdner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Har vi møttes før? Fortell meg hvem du er da vel;)