torsdag 16. januar 2014

På liv og død av Wasim Zahid

Wasim Zahid er kanskje mest kjent som twitterlegen, nettopp fordi han er svært aktiv på twitter, står bak #twitterlegen og holder #mediquiz der flere enn medisinere deltar aktivt med hypoteser om mulige diagnoser hver gang det arrangeres. Artig er det også, om du vil forsøke deg.

Nå har han altså kommet i bokform med sine bekjennelser, og de fleste som bryr seg om helsevesenet og egen helse vil finne noe av interesse i denne. Selv om Wasim er ung, også i legeyrket, har han faktisk nok å ta av (og antagelig mer som ikke er med i boka) og det første som slår meg er at jeg kjenner mange av eksemplene igjen. Som turnuslege er det godt å lese noen andres tanker og refleksjoner både om utøvelse av faget og hverdagen som lege, da er man ikke like alene.

Om du vil vite mer om hans bakgrunn vil jeg anbefale dette intervjuet i Tidskrift for den norske legeforening, syns den gir et godt overblikk.

Hvorfor skal så boka være interessant for noen som ikke jobber i helsevesenet?
Jo, fordi Wasim også har fått med seg essensen i hvordan det er å være pasient, reflekterer rundt hvordan helsepersonell møter de som kommer inn som "utenforstående" i et helsesystem som kan være ganske uoversiktelig, og i tillegg gjør seg tanker om hva folk burde informeres om og hva som kan gjøres bedre, på alle kanter. I tillegg kan det jo bidra til at kommunikasjonen, som ofte er det som går skeis i møtet mellom lege og pasient, blir bedre, nå som legerollen ligger litt mer blottet for folk flest.
Jeg håper i hvertfall det.

"På liv og død - en leges bekjennelser" av Wasim Zahid

Alle bilder av bokomslag på denne bloggen er lånt fra bokelskere.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hei! Har vi møttes før? Fortell meg hvem du er da vel;)